Ciuhurezu State

Născut la data de: 29-05-1895, în loc. Rudina, jud. Mehedinţi, Oltenia - România
Etnia: român
Calitate declarată: membru de partid
Categoria profesională: muncitor
Mediul de proveniență: rural
Membru din: 1921
Cazier: Da.
Observații: Nu a mai activat în partid începând cu 1927, când s-a stabilit la București și s-a angajat la fabrica de mașini de cusut Zinger. Stagiu din 1921 a fost acordat în anul 1967.
Referință bibliografică: ANIC, Colecția 53, dosar C/101.


Funcţii în conducerea centrală

Comitetul Executiv Provizoriu Comitetul Central Comisia Controlului Consiliul General Directoriu Comitetul Executiv Biroul Politic Secretariatul CC Secretariatul Provizoriu Comisia premerg. Congresului V
1924-1924


Cazier

Perioada Tip condamnare Condamnarea Tip instituție Nume instituție Fapta Observații
1920-1922 Definitiv 5 ani închisoare Inchisoare Jilava Arestat în 1920 împreună cu grupul Alecu Constantinescu, Solomon Schein, Constantin Agiu, încarcerat la Jilava. Nu a evadat alături de ceilalți membri ai grupului. A fost aministiat în iunie 1922.
1924-1924 Arest preventiv eliberat Poliție Arestat în decembrie 1924, în legătură cu cazul manifestelor distribuite în Ardeal, care conțineau lozinca autodeterminării. Poliția avea informații să manifestele urmau a fi trimise la Turnu Severin, pe adresa librăriei Casa Poporului, pentru State Ciuhurezu de unde , prin curieri, ar fi trebuit trimise în toată țara. Ciuhurezu a fost anchetat la Siguranța din Brașov pentru că un informator adusese poliției o scrisoare expediată din Turnu Severin lui Elek Koblos, care se ascundea în comuna Cernatu. Înapoita brigăzii de Siguranță Severin, a fost eliberat.
1925-1926 Arest preventiv achitat Inchisoare Arestat la Turnu Severin, anchetat la Galați și judecat la Consiliul de Război al Corpului III Armată Chișinău, în procesul celor 72, cu Ion Popescu Doreanu, Barbu Zaharescu, Ion Socol.